Archief terug tot 12 mei 2018

10 juni Overbosloop
Het was een warme, jubilerende Overbosloop. Inmiddels werd de Overbosloop alweer voor de tiende keer gelopen. Vanwege de verwachte warme weersomstandigheden werden de lopers geadviseerd om voldoende te drinken. De organisatie had zelfs een tuinsproeier naast het parcours opgesteld. Enkele lopers hadden echt wat aan de adviezen.
Voor ons als Eerste Hulpverleners was het een rustige middag met enkele knietjes en een overbelaste kuitspier, die behandeld moest worden. Ook konden we meehelpen met het uitdelen van sponzen en water achterin het parkoers om de deelnemers enige verkoeling te geven en het noodzakelijke vocht in het lichaam op peil te houden.
           

Link voor meer foto´s


09 juni Beek vooruit toernooi
Toernooi JO15 van Beek Vooruit prima verlopen. De weergoden waren de voetballers, die aan het toernooi bij Beek Vooruit deelnamen, goed gezind. Lichte bewolking afgewisseld met een zonnetje, dus prima voetbalweer. Onze Eerste Hulpverleners hadden een rustige dag, een enkele blaar en kneuzing kregen ze te verzorgen, zodat er ook genoten kon worden van de wedstrijden.
          


08 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Op de afsluitingsavond troffen de wandelaars weer prima wandelweer. Iets later dan verwacht kwam het defilé aan op de Markt, waar de slotceremonie plaatsvond. De kinderen konden zich nog even uitleven op een springkussen en hun begeleiders namen ondertussen een ijsje of een drankje. Op deze laatste avond bleef het gelukkig weer bij enkele pleisters plakken.
          

     


07 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Op de derde avond hadden de wandelaars prima wandelweer. Iedereen was weer terug voor er enkele druppels begonnen te vallen. Onze Eerste Hulpverleners moesten jammer genoeg voor de start al een jonge deelnemer met een hoofdwond naar de huisartsenpost doorsturen. Gelukkig kon het slachtoffertje weer met zijn ouders naar huis om vrijdag de laatste etappe mee af te werken.
          


06 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Vanavond een warme, zwoele wandeltocht. De deelnemers hadden er rekening mee gehouden. Heel wat waterflesjes werden meegenomen. Voor ons werd het ook drukker. Diverse kinderen waren tijdens de “nazit” gevallen en moesten geholpen worden met pleisters. Ook werd het eerste blaartje behandeld.


05 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
De avondvierdaagse Prinsenbeek startte onder prima weersomstandigheden. Ongeveer 1000 wandelaars vertrokken voor de eerste etappe, maar niet nadat de organisatie de traditionele openingsdans had uitgevoerd en de aanwezige mascotte zijn werk had gedaan. Een half uur na de start waren alleen de dames van het startbureau nog aanwezig. Onze Eerste Hulpverleners kregen voor de start al een jongedame te behandelen, die onderweg naar de start met de fiets was gevallen. Gelukkig kon ze haar afstand gewoon uitlopen.
         


03 juni PSV Ons Genoegen paarden
Er is vandaag bij de paardendressuur niets voorgevallen waar de E.H.B.O. voor nodig was. Weer een hoop geleerd van de dressuur hoe het allemaal in elkaar steekt. Alle ondersteuners hadden het goed naar hun zin. Dankzij het prima weer was het een heerlijke dag buiten.


02 juni Beek Vooruit toernooi
Het was een druk bezocht toernooi met goed voetbalweer. We hebben als E.H.B.O.-ers kunnen genieten van leuke potjes voetbal. Het was voor ons een rustige dag met wat pleisters plakken en een beetje koelen. Kortom een geslaagd toernooi.


31 mei Ladies Fair
Ladies fair werd druk bezocht onder prachtige weersomstandigheden. Een groot aantal vrouwelijke ondernemers uit Prinsenbeek pakte deze avond weer uit in de tuin van de Nispenhoeve. Zij hadden eer van hun werk, want ze hadden aan belangstelling van de Prinsenbeekse dames zeker niet te klagen. Onze Eerste Hulpverleners hadden slechts twee aspirientjes nodig en genoten ook van wat er allemaal werd getoond.
                  


30 mei Avondvierdaagse Haagse Beemden
Woensdagavond was het mooi wandelweer met slechts een paar gevalletjes van pleisterplakken. Deze avond liepen bijna 1300 deelnemers hun afstand. Het was een geslaagde avond.

                                            


28 mei Afsluitingsavond E.H.B.O.-seizoen deel 2
Bij de laatste herhalingsles van het seizoen waren ondanks het goede weer veel leden aanwezig.
De film, die gemaakt is bij de brandweeroefening, werd aandachtig bekeken. De leden, die bij de oefening aanwezig geweest waren vonden het leuk om te zien wat er allemaal nog meer rondom het geheel gebeurd was.
Corry haalde uit het gebeurde nog een aantal leermomenten aan. Ook volgend seizoen zal er nog dieper op deze onderwerpen ingegaan worden.
Na de pauze met koffie, thee en een lekkere koek kregen de geslaagde cursisten hun diploma’s en een speldje uit handen van de voorzitter Cees Broos. Zij werden nogmaals gefeliciteerd.
De nieuwe (hopelijk) leden werden welkom geheten en geattendeerd op het ervaring opdoen bij evenementen. Ook werd nog aangehaald dat op de website: www.ehboprinsenbeek.nl te vinden is welke evenementen er gepland staan en of er nog bemensing nodig is.
    

Link voor meer foto’s


27 mei Haagse Beemden Loop
De dag begon al vroeg voor Annette Wolfs en Ton Verwijmeren. Om 8:00 uur werd gestart met de voorbereidingen en de rest van de E.H.B.O.-ers waren er vanaf 10:30 uur. Na een briefing en postverdeling konden we starten met de kidsrun. Een hoop fanatieke kinderen die maximaal 3 rondes gingen lopen met aan het eind nog diverse hindernissen.
Daarna gingen de volwassenen een obstacle run doen. De E.H.B.O-ers hadden nog steeds niets te doen gehad, omdat de deelnemers zonder dat er letsels voorgevallen waren hun run afgewerkt hadden.
Vervolgens gingen ’s middags respectievelijk de 15, 10 & 5 km van start. Het weer dreigde wel roet in het eten te gooien, maar het bleef gelukkig bij een welkome regenbui.
Met wat kleine ongemakken kijken we terug op een mooie rustige E.H.B.O..- dag.
Verslag van een E.H.B.O.-ondersteuner.
Onder een drukkend weertje fietste ik naar de centrale post bij boeimeer. Daar aangekomen heerste er al een gezellig sfeertje en van Annette Wolfs kregen we te horen welke teams gevormd werden en waar we gingen staan. Er werd begonnen met de kidsrun en op driekwart van deze route met Henk een schaduwrijke plek gezocht. Al snel kwamen de eerste lopertjes met vader en of moeder voorbij. Er waren een aantal kleine hindernissen gemaakt zoals klimwand, een zak met gewichten verslepen en onder/over touwen door gaan. Gelukkig kwam iedereen daar zonder pijntjes en pleisters doorheen. Na afloop van deze race verzamelden wij ons weer bij de centrale post en konden nog even genieten van deelnemers, die tijdens de hindernissenrace over een houten klimwand heen klommen. En gezien de foto viel dat voor sommigen niet mee. Gelukkig bleven ernstige ongelukjes uit. Wij gingen met een lunchpakket en de nodige tassen naar onze posten. Henk, Rik en ik deelden twee posten. We losten elkaar op de 2e post na een half uur af en bleven gelukkig droog, want het weer begon te dreigen met onweer en regen. Gelukkig viel het mee. Er was van ons geen inzet nodig op een schaafwond na. Ondanks de warmte liepen er toch redelijk wat lopers mee. Bij de 1e post heb ik een helpende hand toegestoken om sponsjes en bekertjes water uit te delen. Veel lopers zorgden er voor dat er goed gedronken werd en namen veel sponsjes af. Na afloop onder wat gespetter van regendruppels ging ik terug naar de centrale post waar inmiddels Henk en Rik ook waren gearriveerd. Daar werden consumptiebonnen uitgedeeld en kon de gezellige dag worden afgesloten. Bedankt Annette en iedereen voor jullie aanwezigheid en inzet. Tot volgend jaar??

Groet José van Gelder
                                               


20 mei familie hockey toernooi
Dit keer was het ‘s morgens druk en ‘s middags rustig bij de hockey. Een paar harde ballen tegen voeten en benen, die we moesten koelen. Eén slachtoffer, die op het springkussen raar terecht was gekomen. Dit slachtoffer ook gekoeld aan de rug. Een paar blaren en schaafwonden, die verzorgd zijn. En één meisje was ‘s morgens tegen een doelpaal gelopen wat haar een open wond opleverde in het haar, cm of 3 a 4 en wijkend. Haar hebben we doorgestuurd naar het ziekenhuis voor hechtingen. De artsen (2) bij de hockey hebben er ook samen naar gekeken en vonden dat ook het beste plan. Laatste klant was weer het meisje, dat vorig jaar oververhit raakte en toen onder de douche is gezet. Ook nu weer dezelfde symptomen, gelukkig minder heftig, maar deze keer had ze wel gegeten en gedronken. Ze heeft nu met haar voeten in een bak water gezeten. Was een heerlijke dag en een mooi familietoernooi.


19 mei Zonnebloem rolstoelwandeling
Wandeling Zonnebloem weer zeer geslaagd.
Ongeveer 50 gasten en begeleiders togen in hun rolstoel, met scootmobiel of te voet naar museum De Rijf aan de Brielsedreef.
Ondanks het feit dat het zonnetje zich niet liet zien, hebben ze genoten van het terras, het museum, de muziek en de drankjes en de hapjes, die door de Zonnebloem werden verzorgd.
Onze Eerste Hulpverleners verleenden hand en spandiensten waar dat nodig was, maar hoefden verder niet op te treden.
De Zonnebloem werd verrast met een cheque van de eigenaar van de gebouwen waar het museum is gevestigd.
           


17 mei Afsluitingsavond E.H.B.O.-seizoen deel 1
E.H.B.O-vereniging Prinsenbeek huldigt nieuwe ereleden en jubilarissen
Donderdag 17 mei, de eerste slotavond  van het (herhalings-)lesseizoen van onze E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek, begon zoals gebruikelijk met het oefenen van Eerste Hulpvaardigheden.
Deze avond was het lesprogramma vooral doorspekt met leermomenten uit de oefening, die samen met de brandweer is gehouden op 24 april.
Voor de eerste keer waren ook opnamen van de oefening beschikbaar en werden de aanwezigen nog eens extra getraind in de benadering van slachtoffers en het handelen bij chemische letsels.
Na de pauze veranderde het scenario in de aula van de Griffioen volledig toen verschillende “oud-leden” en de ereleden, Frans van Loenhout en Jos Timmers,  aanwezig waren om samen met de overige aanwezigen het lesseizoen onder het genot van een hapje en een drankje af te sluiten.
Voorzitter Cees Broos nam het woord, heette alle gasten welkom en gaf aan de aanwezige leden uitleg over wat er zoal te gebeuren stond.
Tijdens de algemene ledenvergadering van februari hebben de leden van de vereniging op voordracht van het bestuur ingestemd met het benoemen van vier leden tot erelid van E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek, vanwege hun vele verdiensten in de afgelopen vijfendertig tot bijna zestig jaar.

Als eerste ontving Jeanne van Gurp-van de Meys haar oorkonde voor de vele verdiensten gedurende meer dan vijfendertig jaar, waarbij ze onder andere tussen de 500 en 1000 kinderen uit groep 8 van de basisscholen de beginselen van de Eerste Hulpverlening bij gebracht heeft. Daarnaast heeft zij zich bij een ontelbaar aantal evenementen ingezet als Eerste Hulpverlener.

Jos van Roozendaal ontving een oorkonde voor zijn inzet gedurende vijfendertig jaar voor de vereniging als “hoffotograaf” bij bijzondere gelegenheden en oefeningen, als slachtoffer bij oefenavonden en niet te vergeten zijn inzet bij de vele evenementen, die in Prinsenbeek en Breda Haagse Beemden worden  georganiseerd.

Ook zijn echtgenote Mien van Roozendaal-van den Berg werd door de voorzitter naar voor geroepen om een oorkonde in ontvangst te nemen. Zij heeft deze verdiend voor haar meer dan vijfendertig jarige inzet voor de vereniging, waarbij zij als penningmeester, bestuurslid, opleider van de jeugd uit groep 8 van de basisscholen,  het verzorgen van de juiste aandacht bij de “lief en leed” momenten voor leden en niet te vergeten bij de vele evenementen als Eerste Hulpverlener actief is geweest.

Als laatste werd Wout Meeuwissen bij de voorzitter geroepen. Die gaf aan dat het veldbed van Wout onder het toneel van de Griffioen inmiddels naar de kringloper is gegaan, ongetwijfeld tot genoegen van Nel, zijn echtgenote. Meer dan vijfenvijftig jaar is Wout Meeuwissen actief geweest voor E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek in diverse rollen, zoals voorzitter, bestuurslid, opleider van de jeugd uit groep 8 van de basisscholen, ondersteunend kader en slachtoffer bij de talrijke cursussen en herhalingslessen en natuurlijk als Eerste Hulpverlener bij een groot aantal evenementen per jaar.

Na de huldiging van de ereleden besteedde voorzitter Cees Broos aandacht aan twee leden, die inmiddels ook al weer ruim vijfentwintig jaar Eerste hulpverlener zijn, te weten:
Ans Verschure-van Hooren
Ingrid Hendriks
Vanwege de afwezigheid van Ingrid kon de voorzitter alleen bij Ans de verenigingsspeld, die hoort bij 25 jaar Eerste Hulpverlener opspelden en haar het bijbehorende bloemetje aanbieden.

Tot slot bleven de aanwezigen nog gezellig napraten onder het genot van ene hapje en een drankje.

       
Link voor meer foto’s


17 mei Sportdag Griffioen
De organisatie was ook deze keer weer supergoed geregeld door de Griffioen. We hebben geen organisatorische vragen gekregen van ouders, die hielpen. Blijkbaar waren ze goed gebriefd.
‘S morgens tot de lunch was het heerlijk rustig. Wel wat troostpleisters gedeeld voor oude wondjes, die open waren gegaan, blaren en één buil gekoeld ontstaan door een harde frisbee.
Na de lunch werd het drukker en zat het op een gegeven moment vol rond de tafel. Het was heel fijn dat Marjolein op de thee kwam en wat extra coolpacks van de voetbal kon regelen. Ook nu kwamen de kinderen vooral met blessures ontstaan, omdat oude blessures nog niet over waren. Enkels, knieën, elleboog, handen en polsen gekoeld en indien nodig verbonden, omdat ze nog terug naar school mochten lopen. Eén jongen doorgestuurd naar de dokter. Duim gekneusd of is er meer aan de hand???
En één enorme bloedblaar op een knie… Deze wel verbonden, want hij wilde wel door met sporten.
Opvallend zijn wel de vele wrijvingswondjes/schaafwondjes van de stormbaan/springkussen.
Opvallend is ook dat kinderen voor de eigen keuze sporten goede sportschoenen dragen en bij de intensieve sportdag kiezen voor veel minder stevige huis tuin en keuken stappertjes. Iets voor een evaluatie met de Griffioen? Men vertelde dat de sportdag vandaag anders was t.o.v. voorgaande jaren, omdat de spelelementen eruit gehaald en vervangen waren door allemaal sportelementen. De kinderen vonden het best pittig en een aantal geblesseerden vonden de drukte bij ons echt niet erg om even bij te komen van alle sporten.
                              


13 mei Vrije Tijd Ruiters Marathon
Marathonwedstrijd jubilerende Vrije Tijdsruiters onder ideale weersomstandigheden verlopen.
Op zondag 13 mei waren ondanks Moederdag maar liefst 75 combinaties naar het terrein aan de Brielsedreef in Prinsenbeek gekomen om deel te nemen aan de jaarlijkse marathonwedstrijd.
Voor de paarden waren het ideale weersomstandigheden met temperaturen tussen de 15 en 20 graden en een lichte bewolking.
Iedere combinatie moest naast een wegparcours nog 6 proeven afleggen voor dat de definitieve eindrangschikking bereikt kon worden.
Spectaculair daarbij waren de proef met de waterbak en de proef waar op snelheid een zeer bochtig parcours moest worden afgelegd.
Of het aan het weer lag, of omdat het Moederdag was, maar onze Eerste Hulpverleners hebben een zeer rustige dag gehad en mee genoten van de mooie wedstrijden.

  

Link voor meer foto’s


12 mei Motorcross Alphen
Vandaag werd in Alphen bij de motorcross ondersteuning verleend door de E.H.B.O.-vereniging. De vrijwilligers zagen hun eigen familielid racen en winnen. Gelukkig is er niet veel voorgevallen voor de vrijwilligers. Slechts een paar gevalletjes vroegen ondersteuning. Dankzij het mooie weer was het vooral genieten en aanmoedigen met als doel de overwinning van de kleinzoon van onze E.H.B.O.-er.