Archief vanaf 24 november 2019

24 november 2019 RTC veldtoertocht.
Veldtoertocht RTC onder zeer goede weeromstandigheden weer geslaagd.
Ongeveer 800 deelnemers vertrokken zondagmorgen voor hun tocht van 30 of 55 km. Het parcours was nieuw en liep in omgekeerde volgorde t.o.v. voorgaande jaren door het Hellegat, Buissche Heide, Pannenhoef, Liesbos en Mastbos.
Onderweg kwam een melding van een slachtoffer met een schouderletsel.
Toen wij er waren, bleek het slachtoffer verdwenen te zijn. Ook bij de finish hebben we niemand meer gezien met verwondingen.


17 november 2019 Intocht Sint Nikolaas
Het was een geweldige (echte) St. Nicolaas middag. Inderdaad heel erg druk
op de Markt en sfeervol.
De sessies in de 3 Linden trokken 4 maal een volle zaal.
De show was bijzonder leuk voor alle kinderen en knap in elkaar gezet. Het
vloeide in elkaar over en geen kinderen of ouders verveelden zich.
Wij als hulpverleners ook niet. Het is rustig gebleven dus ook wij konden
uitgebreid genieten van alle activiteiten en de pepernoten.
Film over de aankomst van Sint Nikolaas



08 november 2019 Prinsenzitting in de Drie Linden
En de de nieuwe prins Carnaval van Boemeldonck is…….
Vol verwachting waren de jonge en wat oudere Boemeldonckers vrijdag naar de Drie Linden gekomen.
Ze werden eerst verrast met optredens van de finalisten van het liedjesfestival.
Guus en Margrietje waren de overtuigende winnaars.
Daarna was het wachten op het moment dat de nieuwe prins bekend gemaakt zou worden. De spanning werd langzaam opgevoerd en nadat het gevolg, de dansmariekes, en hofdames waren gepresenteerd, kwam Rolf Kavelaars tevoorschijn uit de spelonken van de Drie Linden.
Prins Kaaff de vierenvijftigste van Boemeldonck was geboren.
Aan het einde van de avond, nadat Prins Kaaff al lang weer naar zijn nestje was, moesten we toch nog een overmoedige feestganger behandelen, die dacht dat hij bok kon springen en in een container terecht kwam met enkele snijwondjes in zijn nek als gevolg.

      

                        


03 november 2019 Open Bredase kampioenschappen van Judovereniging Haagse Beemden in Sporthal “de Scharen”.
In 4 blokken streden ca 600 jeugdige judoka’s uit heel het land (en enkele uit de ons omringende landen) voor de felbegeerde prijzen. Op 8 matten werden in de verschillende leeftijds- en gewichtsklassen de wedstrijden gestreden, onder het toeziend oog van veel familieleden, vrienden en kennissen. Kinderen van 5 tot en met 20 jaar beoefenen deze sport bloedserieus, waardoor het er soms stevig tegen aan gaat. Het is een sport waarbij het winnen belangrijk is, maar ook met het verliezen moet men om leren gaan. Dan wil er nog weleens een traantje vallen, waarbij de opgelopen pijntjes ineens veel erger lijken. Want in de strijd bij deze contactsport wil er nog weleens een blessure optreden. De 8 E.H.B.O.-ers hebben dan ook lekker veel te doen gehad: kalmeren, bloedneuzen, pleisters en vooral heel veel koelen. Eén ongelukkige judoka is, met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk, naar het ziekenhuis doorverwezen.
Wij werden door de organisatie weer goed voorzien van een drankje, een goed verzorgde lunch en een kleine attentie.
     

                      


03 november 2019 Jubileumconcert Intermezzo groot succes
Vanmiddag vierde Intermezzo het 20 jarige jubileum door een uitvoering van DE TIEN GEBODEN van Tom Parker voor het voetlicht te brengen.  Ruim 350 toeschouwers genoten van de voorstelling.
Terecht dat er aan het einde van de uitvoering een staande ovatie was voor het koor.
Na afloop werd er onder het genot van een drankje volop nagepraat.
Wij hebben ook genoten van het concert en hoefden niet op te treden.


27 oktober 2019 Twirlenwedstrijden in Roosendaal
Met name in de voormiddag veel koelwerk, op handen/vingers, hamstring, onderarm en een enkel pleistertje.
’s Middags was het een stuk rustiger in de Eerstehulp post. Twirlen is een jurysport en dan blijkt een uitslag soms toch verrassend.

      


Iedereen die gestemd heeft bij  Rabobank clubsupport op E.H.B.O-vereniging Prinsenbeek bedankt voor dit prachtige resultaat!


Op maandag 30 september werden tijdens de 2e herhalingsavond van dit seizoen, de diploma’s uitgereikt aan 4 nieuwe leden. Zij zijn net voor de zomervakantie geslaagd voor hun EHBO-diploma. Nogmaals van harte gefeliciteerd!
                
                


Zaterdag 21 september  80 jaar E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek!
Zaterdag 21 september de feestavond ter ere van 80 jaar E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek voor leden en partners.

E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek jubileert.
Op 26 december 2019 is het al weer 80 jaar geleden, dat mevrouw Ciska Aarts het initiatief nam, waardoor E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek is ontstaan.
Inmiddels alweer bijna tachtig jaar en zeer actief op het gebied van opleidingen en ondersteuning tijdens de vele evenementen in Prinsenbeek en Breda Haagse Beemden.
Dat kan alleen door de onnavolgbare inzet van bestuur, leden en niet te vergeten de steun van de achterban.
Vandaar dat bestuur, leden en ereleden met hun partners bij het Veehandelshuis waren uitgenodigd om onder het genot van een hapje, een drankje en met de klanken van discjockey Renz het jubileum mee te vieren.
Het zal niet verbazen, dat dit heel erg goed gelukt is.
Een feest voor (ere-) leden en vooral ook hun partners als dank voor de tijd, die ze geven bij hun belangeloze inzet voor hun medemens in nood.

Link naar alle foto’s


15 september 2019 Biks Blaos Festijn
Vandaag is in Prinsenbeek wederom het Biks Blaos Festijn, waarbij kraampjes stonden van verschillende verenigingen en ondernemers. Natuurlijk was de E.H.B.O. aanwezig voor het geval er zich iets zou voor doen. Gelukkig is dit niet gebeurd.
Het zonnetje zorgde ervoor dat veel mensen kwamen luisteren naar de bandjes.
Beslist de moeite waard. Tot het volgende evenement!


17 augustus 2019 Rolstoelwandeling Zonnebloem
De rolstoelwandeling is goed en gezellig verlopen. Een grote groep van omstreeks 100 gasten, begeleiders, verkeersregelaars en Eerste Hulpverleners stond vanmiddag te trappelen van ongeduld om te kunnen beginnen met de rolstoelwandeling naar Hof van Overveld.
Soms werd al even zorgelijk naar de grijze luchten en op Buienradar gekeken.
Vol goede moed vertrok de stoet een kwartiertje later dan gepland en ging langs het Gertrudisoord, waar de nieuwbouw werd bewonderd.
Via de sporthal aan de Heisprong en het nieuwste deel in de omgeving van de Lavendelheide kwam de stoet droog aan bij Hof van Overveld.
Hier werd iedereen onthaald met koffie en lekkers met daarna nog enkele lekkere drankjes en hapjes.
Natuurlijk konden de advocaatjes met slagroom daarbij niet ontbreken.
Omdat het op de geplande vertrektijd stortregende, werd er even gewacht, maar een half uurtje later kon iedereen weer op weg naar en kwam men droog aan bij Hagedonk.
Onze Eerste Hulpverleners hebben alleen maar wat hand- en spandiensten hoeven te verlenen.

     


13 t/m 16 augustus Fiets 4-Daagse
Onder wat wisselende omstandigheden hebben iedere avond ca 30 mensen de 15 of 25 km door de mooie omgeving van Prinsenbeek gefietst. Voor de E.H.B.O. waren er geen meldingen voor ondersteuning bij letsels. Derhalve ook voor hen een ontspannen evenement.
       

       


Vrijdag 05 juli 2019 Wielerronde Prinsenbeek
     


Zondag 23 juni 2019 Ladiesfair Prinsenbeek.
Op wat azarone smeren en een paracetamol uitdelen was het een rustige, hete zondag.
We zijn goed verwend met de muntjes, waarmee we verkoelende drankjes en smoothies konden halen.
Een geslaagde dag zonder ongevallen!
                                


09 juni Stee toernooi
Een drukke dag voor de E.H.B.O.-ers tijdens het Stee toernooi. Maar liefst 31 teams deden mee op deze eerste pinksterdag, met in totaal 310 spelers. 
Er waren in totaal 25 mannenteams. The Outsiders wonnen in de finale met 2-1 van De Krakelingen. CV de Plakkers, de winnaar van vorig jaar, werd derde. 
De vrouwen streden met in totaal zes teams. De Kroegtijgers wonnen in de finale met 2-0 van WTF is Allis. Ze prolongeerden hiermee hun titel. Derde werd Proost!.
Na de tweede wedstrijd zijn we als E.H.B.O. vrijwel constant in actie geweest met diverse kleine en grote ongevallen.
Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis doorgestuurd.
      

       


07 juni 2019 De avondwandelvierdaagse zit er weer op.
Na een valse start op dinsdag, waarbij op last van de gemeente niet gewandeld mocht worden vanwege de verwachte weersomstandigheden, stonden organisatie en ruim duizend wandelaars met begeleiding te trappelen van ongeduld om woensdag te kunnen vertrekken bij de nieuwe startlocatie de Drie Linden.
Logistiek was het even wennen aan deze locatie en het scannen van de deelnemers kaarten.
Op donderdag en vrijdag was daar al niets meer van te merken en verliep alles als een fluitje van een cent.
Onze Eerste Hulpverleners hadden dit jaar een makkie. Er hoefden slechts twee pleisters geplakt te worden en bij een jongedame werd een splinter uit haar hand verwijderd.
         


01 juni 2019 Bekerfinales KNVB bij Beek Vooruit
De bekerfinales zijn goed verlopen. Zaterdag 01 juni waren we weer als eerste hulpverleners bij de Heikant. Jongens en meisjes in de categorie onder 15 tot en met onder 19 jaar streden hier om de KNVB-beker in hun klasse. Spannende wedstrijden met soms verrassende ontknopingen. Gelukkig werden er vanwege de warmte drinkpauzes ingelast. Toch kregen we een aantal open blaren en enkele kneuzingen te behandelen. Maar gelukkig bleef het daar bij.
       


23 mei 2019 Familiefeest eindigt in een drama
Argeloze voorbijgangers zullen zich wel afgevraagd hebben wat er afgelopen donderdagavond 23 mei allemaal aan de hand was in de Verloren Hoek.
Bij huisnummer 6 was het ontzettend druk met geparkeerde auto’s en fietsen. Al gauw bleek, dat er iets gebeurd moest zijn, want het wemelde van met geel-blauwe hesjes geklede Eerste Hulpverleners.
Tijdens het familiefeest bleek er een explosie te zijn ontstaan bij de gasbarbecue. Het gevolg was, dat er op en rondom de plaats van deze barbecue diverse volwassenen en kinderen gewond waren geraakt.
Gelukkig waren er verschillende leden van de plaatselijke E.H.B.O.-vereniging in de directe omgeving van de getroffen locatie, zodat ze hulp konden verlenen aan alle slachtoffers.
De Eerste Hulpverleners kregen grote en kleine slachtoffers te behandelen met diverse verwondingen, zoals ernstige brandwonden, shock door een trap van een paard, grote snijwonden, beknelling, wespensteek, flauw gevallen hoogzwangere dame, ernstige onderkoeling, overmatig drank- en drugsgebruik, gebroken arm/been, hondenbeet, verstuiking, bloedneus, tekenbeet, dartpijl in de hand en nekletsel met hoofdwond.
Kortom er moest een heleboel ellende worden opgelost.
Gelukkig bleek, dat het de jaarlijkse buitenoefening van de vereniging was en kon iedereen na de evaluatie en nabespreking weer fris en fruitig naar huis om daar nog eens na te denken over alle leermomenten, die deze avond gepasseerd waren.
    
Link voor meer foto’s


Zes-minuten zone in Plantsoen weer operationeel.
Na het vertrek van het Michaël-college en Hagedonk uit uw buurt zijn ook de AED-apparaten meeverhuisd, die daar aanwezig waren.
Bij onverwachte hartproblemen zouden de Burger Hulpverleners er langer over doen om met een AED-apparaat ter plaatse te zijn, waardoor de overlevingskans van een slachtoffer beduidend kleiner zijn.
Wij zijn dan ook erg blij, dat we u kunnen melden dat er weer een AED-apparaat op het adres Plantsoen 108 is geplaatst, dat door iedere Burger Hulpverlener kan worden gebruikt, als dat nodig is.
Dit is gerealiseerd door de samenwerking tussen:
· De familie Bianca en Maikel Huijbregts, waar de AED-kast mocht worden opgehangen aan de voorgevel.
· De Rabobank, die in het kader van het project “Prijs je Wijk” de kosten voor de aanschaf van de AED-kast voor haar rekening heeft genomen.
· E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek, die een AED-apparaat ter beschikking heeft gesteld.
· Breda AED-proof, die voor de toekomst het onderhoud van kast en apparaat op zich neemt.
Buurtbewoners, die interesse hebben om Burger Hulpverlener te worden, worden opgeroepen om een cursus BLS/AED te volgen. Dit kan bijvoorbeeld via uw plaatselijke E.H.B.O.-vereniging (secretariaat@ehboprinsenbeek.nl).
           


20-05-2019 E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek huldigt erelid en jubilarissen
Instructrice Corry Joosen had bedacht, dat het seizoen op een goede manier afgesloten kon worden door de grijze cellen van de leden extra te laten werken.
De aanwezigen keken wel verbaasd op nadat enkele ereleden, enkele partners, en de voorzittervan Rayon 1 van de Koepelorganisatie Noord-Brabant Rinus Melenboer met de pauze binnenstapten. Zij waren naar de slotavond gekomen om aanwezig te zijn bij de huldiging van een aantal aanwezigen.
Voorzitter Rinus Melenboer van het Rayon en Cees Broos van de vereniging riepen achtereenvolgens de volgende personen naar voren om hen toe te spreken en te onderscheiden.
Piet van Leijsen                            
Werd benoemd tot erelid van de vereniging vanwege zijn verdiensten gedurende meer dan vijftig jaar, waarbij hij onder andere actief was als 2e secretaris, bestuurslid, opleider van de jeugd, ondersteunend kader bij herhalingslessen en niet te vergeten als Eerste Hulpverlener bij een groot aantal evenementen. Hij ontving hiervoor de bijbehorende oorkonde en voor zijn echtgenote was er een bijpassende bos bloemen.
Henk Hakkens                              
Was al ruim veertig jaar actief als Eerste Hulpverlener en kreeg daarvoor de bijpassende oorkonde en een envelop met bloemetje voor zijn echtgenote.
Corry Joosen                                  
Werd verrast met het verenigingsinsigne in Brons met bijbehorende oorkonde van de Koepelorganisatie Noord-Brabant voor haar inzet gedurende al weer ruim 25 jaar. In die tijd vervulde zij een rol als bestuurslid (onder meer als 2e secretaris), beheerde ze de caravan voor de evenementen, ze is instructeur jeugd, Kaderinstructeur Eerste Hulp, Wandelletsels, Eerste Hulp Aan Kinderen en daarnaast heeft ze zich ook bij een groot aantal evenementen ingezet als Eerste Hulpverlener. Met instemming van haar aanwezige echtgenoot mocht voorzitter Cees Broos haar ook het bijbehorende bloemetje overhandigen.
Maikel Huijbregts                          
Was tijdens de afgelopen ledenvergadering teruggetreden als bestuurslid. Omdat er nog geen officieel afscheid was genomen, werd dat op deze slotavond gedaan. De voorzitter memoreerde zijn werkzaamheden binnen het bestuur gedurende de afgelopen vier jaar. Hij zorgde vooral voor de contacten van de vereniging op sociale media, zoals Facebook. Daarnaast was er ook regelmatig ondersteuning door zijn kinderen bij de lessen EHAK, wat altijd zeer werd gewaardeerd door de cursisten.
Voor Maikel was er een van zijn favoriete drankjes en een enveloppe met inhoud om hem te bedanken voor zijn werkzaamheden.
Daarna konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten over het afgelopen seizoen en avond.
Link voor meer foto’s.


19 mei 2019 Samensprong clubkampioenschap.
Op zich zijn de onderlinge wedstrijden van de Samensprong altijd een relaxte dag.  Een aantal malen koelen en een paar pleistertjes was ´de oogst´ van de dag, totdat enkele minuten voor de laatste prijsuitreiking een jongen bij ons kwam met een flink bloedende wond net onder de knie.
Het bleek een opengegane wond te zijn van een dag eerder (volgens de jongen had hij een hakbijl in zijn been gehad).
Wond dichtgedrukt, met 6 hechtstrips en vervolgens een wondsnelverband alles afgedekt. Onderbeen, voet en vloer schoongemaakt.
Nog net op tijd voor de prijsuitreiking, hij was 3e geworden in zijn klasse
en ontving een medaille. Daarna bij controle geconstateerd dat er geen
‘doorlek’ was.


16 mei 2019 4-daagse Haagse Beemden
Het was een mooie vierdaagse met ongeveer 1600 deelnemers. Dus een lange stoet van deelnemers. Voor ons als E.H;.B.O.-érs was de enige ondersteuning enkele pleisters plakken en daar bleef het bij.
Verder natuurlijk mooi wandelweer alle dagen.

Link voor meer foto’s


16 mei 2019 Scholensportdag De Heikant
De stoelen en het veld zijn leeg. Rust.
Een mooie scholensportdag waar we als E.H.B.O. hard nodig waren.
Vanaf de eerste minuut moesten we al aan de gang.
Hoofden die met elkaar in botsing waren gekomen, een frisbee tegen een hoofd.
Wondjes die open waren gegaan.
De hele dag in de weer met koelen, koelen en nog eens koelen.
Totdat we geen ice pack meer hadden en er natte doeken omheen deden. Even een knoop erin en weer verder sporten.
Het steunverband dat we hadden aangelegd bij een meisje was zo interessant dat we in een keer meerdere kinderen uit 1 klas hadden met dezelfde blessure zoals de juf kwam vertellen en vervolgens de meeste leerlingen mee terug naar het veld nam.
Helaas moesten we ook een paar kinderen het advies geven om er extra naar te laten kijken.
We hopen dat het allemaal is meegevallen.

      


27 april 2019 Koningsdag.
Ondanks het slechte weer zat de sfeer er op de vrijmarkt in de Drie Linden al vroeg in. Voor de E.H.B.O. was het een rustig dagje.

     


25 april 2019 Voorlaatste oefenavond E.H.B.O.

                           


15 april 2019 Herhalingsles Wandelletsels

                           

                           


12 april 2019 Koningsdagspelen
De Koningsdagspelen bij de Horizon zijn soepel verlopen. Ruim 240 kinderen kwamen vol goede moed aan op sportpark De Heikant om in het kader van de Koningspelen een tiental verschillende opdrachten uit te voeren. Voor groepen 3, 4, en 5 waren dat bijvoorbeeld kruiwagen rijden, zaklopen, of met ski’s lopen. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 waren onder andere druk met pyramide bouwen, rugby, voetbal en trefbal.
Onze eerste hulpverleners waren er niet voor niets. Gelukkig kregen ze relatief kleine blessures te behandelen.

22 maart 2019  Examen Jeugd-A bij de Horizon weer een succes.
De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8 van de Horizon de cursus Jeugd-A gevolgd. De lessen werden verzorgd in prima samenwerking tussen de leerkracht en leden van onze E.H.B.O.-vereniging.
Nadat de kinderen op donderdag al het schriftelijke examen hadden afgelegd, waarvoor ze allemaal geslaagd waren, moesten ze op vrijdagmiddag nog maar eens bewijzen dat ze ook de praktijktoets met een positief resultaat konden afleggen.
Of het door de spanning kwam, of dat ze er serieus voor gingen, dat weten we niet, maar de kinderen waren niet eerder zo rustig en geconcentreerd bezig. Dat veranderde al snel toen ze na afloop te horen kregen, dat ze allemaal geslaagd waren.
Christ van Leijsen reikte dan ook met veel plezier de diploma’s uit.