Archief vanaf 13 december 2018

Vanaf 13 december WinterWonderBeek
WinterWonderBeek is weer open. Het is goed te merken dat de kinderen toe zijn aan hun schaatsvakantie. De rij voor de kassa bleef op zondagmiddag lang aanhouden. Voor ons ondanks de drukte een rustige middag.


15 en 16 december Samensprong Selectiewedstrijden Turnen
Selectie wedstrijden turnen met organisatie van de Samensprong. Op zaterdag en zondag zijn we er niet voor niets bij geweest als Eerste Hulpverlener. Gelukkig alleen maar lichte blessures, die met koelen en pleisters konden worden opgelost.


25 november Markzicht ATB-veldtoertocht
Deze tocht voor mountainbikers wordt jaarlijks in november georganiseerd door wielerclub RTC. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden, 28 of 48 kilometer. Al om 08:00 uur waren de eerste rijders aanwezig bij de Drie Linden om, na een kop koffie, aan de tocht richting onder andere het Liesbosch en de Rith te beginnen.
Zo een 600 deelnemers deden aan deze tocht, die ditmaal over droge paden ging, mee. Geen modderige fietsen, die afgespoten moesten worden en geen kleding en gezichten vol modder en zand. Na afloop was er erwtensoep. Velen dronken nog een (donker)biertje als afsluiting.
Slechts een persoon had een ongemakkelijke val gemaakt en meldde zich na de tocht bij ons met een gezwollen duim. De coldpack bracht welkome verlichting.
  

Link voor meer foto’s


18 november Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet
Er was veel belangstelling voor de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Prinsenbeek. Onder een strakblauwe lucht stond een groot aantal kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s te wachten op de sint. De Chica’s speelden enkele bekende sinterklaas liedjes. Na de toespraken vertrok Sinterklaas op zijn paard  met zijn gevolg naar de Drie Linden waar hij de kinderen persoonlijk heeft ontvangen en hun verlanglijstjes in ontvangst nam.
  
                                               


09 november Prinsenzitting in de Drie Linden

      

Link voor meer foto’s

einde


04 november Judovereniging Haagse Beemden
Vandaag zijn de Open Bredase kampioenschappen. Ca 500 deelnemers judoen op 8 matten. Verdeeld in 7 blokken. Jongens en meisjes in de leeftijden van 6 t/m 20 jaar. Inmiddels hebben we al diverse letsels gehad. Pleisters plakken, bloedneuzen stoppen en veel koelen is waar we ons veel mee bezig houden.
                                              


21 oktober Twirlen in de Roos in Roosendaal
We waren getuige van vele optredens in diverse categorieën twirling. Sommigen na afloop met een lach, sommigen met een traan als het niet ging zoals gewenst. Op het vlak van eerste hulp verlening was het een rustige dag.
einde


16 september Biks Blaosfestijn
Het was prima weer voor het Biks Blaosfestijn. Ook de E.H.B.O.-ers genoten van de muziek en de sfeer. Ze hoefden alleen in actie te komen voor een wespensteek en een schaafwond.


08 september PITT Festival
Ook dit jaar waren we weer bij het PITT Festival aanwezig. Het was een gezellige drukte met volop leuke artiesten. Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een rustige middag en avond waardoor het weer een geslaagde editie was.


08 september Zonnebloemwandeling
Gasten Zonnebloem genieten van rolstoelwandeling. Een grote groep gasten van de Zonnebloem stond samen met hun begeleiders te trappelen van ongeduld om in een rolstoel of scootmobiel te vertrekken richting manege Overbos. Voor ze daar waren heeft iedereen genoten van het rondje door de nieuwe woonwijk op het voormalige Saval terrein. Via park Overbos ging het naar de manege, waar de koffie en drankjes met lekkers en hapjes werden geserveerd. Om vijf uur vertrok men in colonne via Overbos en de Markt terug naar Hagedonk en ging ieder zijns weegs.
  


01 september Lips stables Horse eventing
       


25 augustus Shetland pony keuring Etten Leur
      


Avond fietsvierdaagse dinsdag 14 t/m vrijdag 17 augustus
De laatste week van de schoolvakantie is traditioneel de week van de avond fietsvierdaagse. Onder ideale weersomstandigheden reden ca. 70 deelnemers de mooie routes van 15 en 25 km. De omgeving in alle richtingen rondom Prinsenbeek zijn deze 4 dagen aangedaan: richting Terheijden, Etten-Leur, Zevenbergen/Lange weg en Rijsbergen.
De E.H.B.O.-ers hebben de routes met een volgauto gereden. Gelukkig deden zich geen valpartijen of andere ongemakken voor. Soms konden we ondersteunen in het volgen van de juiste route.
De laatste avond werd iedereen bij aankomst, naast het welverdiend vaantje, getrakteerd op een lekker stuk appeltaart vanwege het 30 jarige jubileum.
Ook was er als afsluiting nog de traditionele loterij.
        

          


15 juli PSV Ons Genoegen NK dressuur
Het was een warme en mooie dag. Helaas vielen er 4 slachtoffers. 2 slachtoffers omdat tijdens hun rit de kar onderste boven ging bij het nemen van een bocht. Beide deelnemers klaagden over rugklachten. Ze konden nog wel zelf overeind komen. Ons advies aan hen was om naar de huisartsen post te gaan als de klachten erger werden. Daarnaast waren er nog 2 deelnemers met schaafwondjes. Ondanks dat toch een mooie dag. We waren niet voor niets aanwezig als E.H.B.O.-ers.


06 juli Wielerronde Prinsenbeek
Wielerronde 2018 onder tropische omstandigheden goed verlopen Dit jaar geen zenuwachtige ouders en kinderen op de hoek van de Haverdijk en de Middenweg om hun fietsen te laten keuren en om rugnummers af te halen.
Nu de Rabobank heeft besloten om te stoppen met het enthousiasmeren van wielrennen voor de jeugd, startte de wedstrijdavond direct met de koers voor de eliterenners. Ondanks het feit dat er wat minder deelnemers waren ingeschreven en de warme avond, werd het tempo in de koers ontzettend hoog gehouden. Aan het eind van de koers bleek de leider uit het De Stem Wielerklassement ook in Prinsenbeek de sterkste.

Om half tien stonden een 60-tal Beekse prominenten te trappelen van ongeduld tot wethouder Quaars het startschot zou geven. Na de geneutraliseerde ronde spoten de snelle prominenten er vandoor en aan het eind bleek dat de titelverdedigers van vorig jaar ook nu weer succesvol waren.

Voor onze Eerste Hulpverleners zat het venijn in de staart van de koers. Na afloop van de prominenten koers bleek dat een van de prominenten tijdens de eerste ronden een te hoog tempo had aangehouden en onwel was geworden. Na deskundige verzorging was de betreffende persoon weer goed aanspreekbaar om volop verslag uit te brengen van zijn ervaringen.

     


26 juni Jeugd-E.H.B.O.-examen
Vandaag hebben de kinderen van groep 8 van de Montessori plus school hun jeugd E.H.B.O.-examen gedaan. Trots hebben de kids, die geslaagd zijn voor het theoretische en praktische deel, hun diploma in ontvangst mogen nemen.


22 juni Zonnebloem reisje
De reis van de Zonnebloem met twee bussen ging dit jaar naar de Beekse Bergen. Om te beginnen petje af voor de Zonnebloem. Een hele organisatie om met twee grote bussen voor een groot aantal minder mobiele mensen met hun begeleiders uit Prinsenbeek om zo een dag te organiseren.
Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een relatief rustige dag. We hadden een mevrouw, die een paar keer onwel is geworden, maar na behandeling en frisse lucht kon zij gelukkig het uitje samen met de anderen voortzetten.

                        


17 juni KATA demonstratie/wedstrijden Zuid Nederland
KATA is een vorm van een gevecht/zelfverdedigingssport. De vormen van zelfverdediging werden in een soort slow-motion uitgevoerd. Heel leuk om naar te kijken.  We zijn ook niet veel in actie hoeven komen. Bij een meisje hebben we de oorbellen met een pleister ter bescherming afgeplakt.
Hilarisch was het moment dat de stoel waarop Annette zat, in een doodstille zaal, afbrak. Ze heeft zich gelukkig niet bezeerd.
De laatste tijd merken we wel dat het steeds meer moeite kost om ondersteuners te vinden bij onze activiteiten. Zowel vorige week bij Beek Vooruit als vandaag bij de KATA hebben we als bestuur elkaar in korte etappes van enkele uurtjes afgelost om de ondersteuning van het evenement rond te krijgen. Maar wij kunnen dit echt niet alleen opvangen!
We hopen dat dit incidenten waren en dat we in de toekomst op voldoende ondersteuning van de leden kunnen blijven rekenen. Vooral het voorjaar is wat evenementen betreft een erg druk bezette periode waarbij we vaak een beroep doen op de leden van onze E.H.B.O.-vereniging.


10 juni Clubkampioenschap Kuatsu
Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de clubkampioenschappen van Kuatsu. Het was een leuke en fanatieke ochtend waar de kinderen partijtjes judoën en kata techniek mochten laten zien.
Buiten wat nagels knippen en pleisters plakken hadden we nog een judoka met klachten over bovenarm. We hebben haar doorgestuurd naar de huisartsenpost en daar bleek het gelukkig maar een kneuzing te zijn.
Het was een leuke sportieve ochtend.