Archief vanaf 05 maart 2019

Carnaval 2019
05 maart Het vertrek van de wagens van de markt.
Ook dit gebeuren wordt ieder jaar een steeds drukker bekeken evenement. Ook dit jaar stond het rijen dik van de kijkers, die nog een laatste blik wilden werpen op de wagens, die terugreden naar hun bouwplaats. Ook nu weer zorgden de bouwploegen er voor dat alles weer bewoog en draaide. Tevens was voor gezellige carnavalsmuziek gezorgd. De E.H.B.O. was ook hier voor de zekerheid aanwezig.


04 maart Kreezie Carnaval
Kreezie-bal op maandag. Ook op alweer de derde dag heeft de jeugd er nog volop zin in. Ook aan de conditie mankeert niets. Ze hossen en springen er op los. Bovendien wordt er ook al geroeid.


03 maart De Prijsuitreiking van de grote Optocht


03 maart De Grote Optocht van Boemeldonck
Vandaag trok zoals altijd op zondag met carnaval de grote optocht door Boemeldonck. Ook dit jaar was het weer grote klasse wat er langs kwam. De grote wagens, ook de groepen en individuen hadden weer een erg hoog niveau weten te bereiken met hun creaties. Zie de vele foto’s via de link onderin. De E.H.B.O. was ook nu weer duidelijk aanwezig om in geval van nood deskundige ondersteuning te kunnen bieden.


02 maart Piepersbal
Het piepersbal was vandaag niet zo druk bezocht. Waarschijnlijk door de prijsuitreiking van de kinderoptocht. Het was een rustige avond waarbij geen bijzonderheden zijn voorgevallen. Alleen de gebruikelijke zaken met kinderfeestjes.


02 maart Kinderoptocht
Ook dit jaar weer een erg mooie kinderoptocht met veel leuke creaties. Het bleef gelukkig tot het eind van de optocht droog. Vervolgens gingen alle deelnemers naar de Drie Linden voor de prijsuitreiking waar velen bleven plakken.


01 maart  Zonnebloemcarnaval
Zonnebloemcarnaval met maar liefst ongeveer 150 gasten en hun begeleiders. Wat een optredens van Florianne en Anton Spijkers, accordeonist Moss, de zingende schoenmaker,, tonprater Wijnand Bouman en dansgroep Six steps. En dat alles met een lekker hapje en drankje.
Een mooie opwarmer voor de komende optochten. Uiteraard kon het bak-gezelschap niet ontbreken, werd er met de gasten een polonaise gelopen en deden de dansmariekes hun dansje.
Een speciale verrassing was voor Melanie van haar turnsters van de Samensprong. Hofdame Freeke werd verrast door haar beste vriendin Sanne. De prins werd ook niet vergeten. Judith Janssen was speciaal voor hem gekomen. Oh ja nog vergeten te zeggen dat we geen eerste hulp verrichtingen hebben hoeven te doen.
 

Link naar alle foto’s van Carnaval 2019


21 februari Algemene Ledenvergadering
Deze donderdagavond stond in het teken van de Algemene Ledenvergadering van de E.H.B.O.-vereniging. Het was een druk bezochte avond, waarbij het bestuur terugblikte op het afgelopen jaar. Onder andere werd de nieuwe privacy verklaring van de vereniging besproken. Ook het nieuwe huishoudelijk reglement werd doorgenomen. De financiële  stand van zaken werd gepresenteerd en goed gekeurd door de kascontrolecommissie. Vervolgens kwam aan de orde dat Maikel Huijbregts het bestuur gaat verlaten. Met een schriftelijke stemming werd Naomi Vissers als nieuw bestuurslid gekozen. Na de pauze, waarbij een lekkere plak cake genuttigd kon worden, gaf Denise Rovers een interessante lezing over dementie.

 


12 januari Beek Vooruit meisjestoernooi
Tijdens het meisjes voetbaltoernooi hebben we wat pleisters geplakt. Bij een speler van Gilze een hand met flinke bult boven op de middelste knokkel gekoeld en een drukverband aangelegd. Na afloop kregen we van hen applaus. Verder nog twee voeten gekoeld en drukverband aangelegd.

  


05 januari Sponsorloop Beek Vooruit
Zaterdag 5 januari was bij Beek Vooruit weer de jaarlijkse sponsorloop. 107 fanatieke lopers van groot tot klein hebben 5 tot 1 rondes gelopen om daarmee geld op te halen. Dit jaar was voor Villa Pardoes gekozen als goed doel. Naast de loop kon ook gedoneerd worden middels de verkoop van erwtensoep of tomatensoep en een loterij. Tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie werd bekend gemaakt dat er 750 euro was opgehaald.


03 januari Winterwonderbeek
De laatste dag, nog even genieten voor de jeugd en misschien iets minder in de rij voor de kassa.
Nu, om half 3,  staat er wel een flinke rij bij de kassa om nog de laatste rondjes te kunnen schaatsen. Mensen uit de hele omgeving van Prinsenbeek zijn gekomen. Voordeel ten opzichte van Breda: geen parkeerkosten! Zo wordt deze laatste dag nog intensief gebruikt door de schooljeugd, die nog vakantie viert.


27 december Winterwonderbeek
Enkele sfeer foto’s van peuterschaatsen en jeugd van Kober groep, dit keer op gescheiden baantjes. Toch nog een enkel gehad, die misschien nog door moet naar de huisarts /-post.
De kleinste peuters zijn alweer gestopt. De grotere nemen nu hun plaatsen in. In de bar is het nog niet druk.

Voor meer foto’s


21 december Santa Run
Ook dit jaar vond de Santa run plaats. Het was niet het beste weer, omdat er een harde wind stond, waardoor het een en ander aangepast diende te worden aan het parkoers. Zoals altijd was het wel erg belangrijk dat een goede warming-up uitgevoerd werd.

 


Vanaf 13 december WinterWonderBeek
WinterWonderBeek is weer open. Het is goed te merken dat de kinderen toe zijn aan hun schaatsvakantie. De rij voor de kassa bleef op zondagmiddag lang aanhouden. Voor ons ondanks de drukte een rustige middag.

 

 


15 en 16 december Samensprong Selectiewedstrijden Turnen
Selectie wedstrijden turnen met organisatie van de Samensprong. Op zaterdag en zondag zijn we er niet voor niets bij geweest als Eerste Hulpverlener. Gelukkig alleen maar lichte blessures, die met koelen en pleisters konden worden opgelost.


25 november Markzicht ATB-veldtoertocht
Deze tocht voor mountainbikers wordt jaarlijks in november georganiseerd door wielerclub RTC. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden, 28 of 48 kilometer. Al om 08:00 uur waren de eerste rijders aanwezig bij de Drie Linden om, na een kop koffie, aan de tocht richting onder andere het Liesbosch en de Rith te beginnen.
Zo een 600 deelnemers deden aan deze tocht, die ditmaal over droge paden ging, mee. Geen modderige fietsen, die afgespoten moesten worden en geen kleding en gezichten vol modder en zand. Na afloop was er erwtensoep. Velen dronken nog een (donker)biertje als afsluiting.
Slechts een persoon had een ongemakkelijke val gemaakt en meldde zich na de tocht bij ons met een gezwollen duim. De coldpack bracht welkome verlichting.
  

Link voor meer foto’s


18 november Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet
Er was veel belangstelling voor de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Prinsenbeek. Onder een strakblauwe lucht stond een groot aantal kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s te wachten op de sint. De Chica’s speelden enkele bekende sinterklaas liedjes. Na de toespraken vertrok Sinterklaas op zijn paard  met zijn gevolg naar de Drie Linden waar hij de kinderen persoonlijk heeft ontvangen en hun verlanglijstjes in ontvangst nam.
  
                                               


09 november Prinsenzitting in de Drie Linden

      

Link voor meer foto’s

einde


04 november Judovereniging Haagse Beemden
Vandaag zijn de Open Bredase kampioenschappen. Ca 500 deelnemers judoen op 8 matten. Verdeeld in 7 blokken. Jongens en meisjes in de leeftijden van 6 t/m 20 jaar. Inmiddels hebben we al diverse letsels gehad. Pleisters plakken, bloedneuzen stoppen en veel koelen is waar we ons veel mee bezig houden.
                                              


21 oktober Twirlen in de Roos in Roosendaal
We waren getuige van vele optredens in diverse categorieën twirling. Sommigen na afloop met een lach, sommigen met een traan als het niet ging zoals gewenst. Op het vlak van eerste hulp verlening was het een rustige dag.
einde


16 september Biks Blaosfestijn
Het was prima weer voor het Biks Blaosfestijn. Ook de E.H.B.O.-ers genoten van de muziek en de sfeer. Ze hoefden alleen in actie te komen voor een wespensteek en een schaafwond.


08 september PITT Festival
Ook dit jaar waren we weer bij het PITT Festival aanwezig. Het was een gezellige drukte met volop leuke artiesten. Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een rustige middag en avond waardoor het weer een geslaagde editie was.


08 september Zonnebloemwandeling
Gasten Zonnebloem genieten van rolstoelwandeling. Een grote groep gasten van de Zonnebloem stond samen met hun begeleiders te trappelen van ongeduld om in een rolstoel of scootmobiel te vertrekken richting manege Overbos. Voor ze daar waren heeft iedereen genoten van het rondje door de nieuwe woonwijk op het voormalige Saval terrein. Via park Overbos ging het naar de manege, waar de koffie en drankjes met lekkers en hapjes werden geserveerd. Om vijf uur vertrok men in colonne via Overbos en de Markt terug naar Hagedonk en ging ieder zijns weegs.
  


01 september Lips stables Horse eventing
       


25 augustus Shetland pony keuring Etten Leur
      


Avond fietsvierdaagse dinsdag 14 t/m vrijdag 17 augustus
De laatste week van de schoolvakantie is traditioneel de week van de avond fietsvierdaagse. Onder ideale weersomstandigheden reden ca. 70 deelnemers de mooie routes van 15 en 25 km. De omgeving in alle richtingen rondom Prinsenbeek zijn deze 4 dagen aangedaan: richting Terheijden, Etten-Leur, Zevenbergen/Lange weg en Rijsbergen.
De E.H.B.O.-ers hebben de routes met een volgauto gereden. Gelukkig deden zich geen valpartijen of andere ongemakken voor. Soms konden we ondersteunen in het volgen van de juiste route.
De laatste avond werd iedereen bij aankomst, naast het welverdiend vaantje, getrakteerd op een lekker stuk appeltaart vanwege het 30 jarige jubileum.
Ook was er als afsluiting nog de traditionele loterij.
        

          


15 juli PSV Ons Genoegen NK dressuur
Het was een warme en mooie dag. Helaas vielen er 4 slachtoffers. 2 slachtoffers omdat tijdens hun rit de kar onderste boven ging bij het nemen van een bocht. Beide deelnemers klaagden over rugklachten. Ze konden nog wel zelf overeind komen. Ons advies aan hen was om naar de huisartsen post te gaan als de klachten erger werden. Daarnaast waren er nog 2 deelnemers met schaafwondjes. Ondanks dat toch een mooie dag. We waren niet voor niets aanwezig als E.H.B.O.-ers.


06 juli Wielerronde Prinsenbeek
Wielerronde 2018 onder tropische omstandigheden goed verlopen Dit jaar geen zenuwachtige ouders en kinderen op de hoek van de Haverdijk en de Middenweg om hun fietsen te laten keuren en om rugnummers af te halen.
Nu de Rabobank heeft besloten om te stoppen met het enthousiasmeren van wielrennen voor de jeugd, startte de wedstrijdavond direct met de koers voor de eliterenners. Ondanks het feit dat er wat minder deelnemers waren ingeschreven en de warme avond, werd het tempo in de koers ontzettend hoog gehouden. Aan het eind van de koers bleek de leider uit het De Stem Wielerklassement ook in Prinsenbeek de sterkste.

Om half tien stonden een 60-tal Beekse prominenten te trappelen van ongeduld tot wethouder Quaars het startschot zou geven. Na de geneutraliseerde ronde spoten de snelle prominenten er vandoor en aan het eind bleek dat de titelverdedigers van vorig jaar ook nu weer succesvol waren.

Voor onze Eerste Hulpverleners zat het venijn in de staart van de koers. Na afloop van de prominenten koers bleek dat een van de prominenten tijdens de eerste ronden een te hoog tempo had aangehouden en onwel was geworden. Na deskundige verzorging was de betreffende persoon weer goed aanspreekbaar om volop verslag uit te brengen van zijn ervaringen.

     


26 juni Jeugd-E.H.B.O.-examen
Vandaag hebben de kinderen van groep 8 van de Montessori plus school hun jeugd E.H.B.O.-examen gedaan. Trots hebben de kids, die geslaagd zijn voor het theoretische en praktische deel, hun diploma in ontvangst mogen nemen.


22 juni Zonnebloem reisje
De reis van de Zonnebloem met twee bussen ging dit jaar naar de Beekse Bergen. Om te beginnen petje af voor de Zonnebloem. Een hele organisatie om met twee grote bussen voor een groot aantal minder mobiele mensen met hun begeleiders uit Prinsenbeek om zo een dag te organiseren.
Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een relatief rustige dag. We hadden een mevrouw, die een paar keer onwel is geworden, maar na behandeling en frisse lucht kon zij gelukkig het uitje samen met de anderen voortzetten.

                        


17 juni KATA demonstratie/wedstrijden Zuid Nederland
KATA is een vorm van een gevecht/zelfverdedigingssport. De vormen van zelfverdediging werden in een soort slow-motion uitgevoerd. Heel leuk om naar te kijken.  We zijn ook niet veel in actie hoeven komen. Bij een meisje hebben we de oorbellen met een pleister ter bescherming afgeplakt.
Hilarisch was het moment dat de stoel waarop Annette zat, in een doodstille zaal, afbrak. Ze heeft zich gelukkig niet bezeerd.
De laatste tijd merken we wel dat het steeds meer moeite kost om ondersteuners te vinden bij onze activiteiten. Zowel vorige week bij Beek Vooruit als vandaag bij de KATA hebben we als bestuur elkaar in korte etappes van enkele uurtjes afgelost om de ondersteuning van het evenement rond te krijgen. Maar wij kunnen dit echt niet alleen opvangen!
We hopen dat dit incidenten waren en dat we in de toekomst op voldoende ondersteuning van de leden kunnen blijven rekenen. Vooral het voorjaar is wat evenementen betreft een erg druk bezette periode waarbij we vaak een beroep doen op de leden van onze E.H.B.O.-vereniging.


10 juni Clubkampioenschap Kuatsu
Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de clubkampioenschappen van Kuatsu. Het was een leuke en fanatieke ochtend waar de kinderen partijtjes judoën en kata techniek mochten laten zien.
Buiten wat nagels knippen en pleisters plakken hadden we nog een judoka met klachten over bovenarm. We hebben haar doorgestuurd naar de huisartsenpost en daar bleek het gelukkig maar een kneuzing te zijn.
Het was een leuke sportieve ochtend.