Archief vanaf 13 december 2018

Vanaf 13 december WinterWonderBeek
WinterWonderBeek is weer open. Het is goed te merken dat de kinderen toe zijn aan hun schaatsvakantie. De rij voor de kassa bleef op zondagmiddag lang aanhouden. Voor ons ondanks de drukte een rustige middag.


15 en 16 december Samensprong Selectiewedstrijden Turnen
Selectie wedstrijden turnen met organisatie van de Samensprong. Op zaterdag en zondag zijn we er niet voor niets bij geweest als Eerste Hulpverlener. Gelukkig alleen maar lichte blessures, die met koelen en pleisters konden worden opgelost.


25 november Markzicht ATB-veldtoertocht
Deze tocht voor mountainbikers wordt jaarlijks in november georganiseerd door wielerclub RTC. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden, 28 of 48 kilometer. Al om 08:00 uur waren de eerste rijders aanwezig bij de Drie Linden om, na een kop koffie, aan de tocht richting onder andere het Liesbosch en de Rith te beginnen.
Zo een 600 deelnemers deden aan deze tocht, die ditmaal over droge paden ging, mee. Geen modderige fietsen, die afgespoten moesten worden en geen kleding en gezichten vol modder en zand. Na afloop was er erwtensoep. Velen dronken nog een (donker)biertje als afsluiting.
Slechts een persoon had een ongemakkelijke val gemaakt en meldde zich na de tocht bij ons met een gezwollen duim. De coldpack bracht welkome verlichting.
  

Link voor meer foto’s


18 november Intocht Sinterklaas en Zwarte Piet
Er was veel belangstelling voor de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Prinsenbeek. Onder een strakblauwe lucht stond een groot aantal kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s te wachten op de sint. De Chica’s speelden enkele bekende sinterklaas liedjes. Na de toespraken vertrok Sinterklaas op zijn paard  met zijn gevolg naar de Drie Linden waar hij de kinderen persoonlijk heeft ontvangen en hun verlanglijstjes in ontvangst nam.
  
                                               


09 november Prinsenzitting in de Drie Linden

      

Link voor meer foto’s

einde


04 november Judovereniging Haagse Beemden
Vandaag zijn de Open Bredase kampioenschappen. Ca 500 deelnemers judoen op 8 matten. Verdeeld in 7 blokken. Jongens en meisjes in de leeftijden van 6 t/m 20 jaar. Inmiddels hebben we al diverse letsels gehad. Pleisters plakken, bloedneuzen stoppen en veel koelen is waar we ons veel mee bezig houden.
                                              


21 oktober Twirlen in de Roos in Roosendaal
We waren getuige van vele optredens in diverse categorieën twirling. Sommigen na afloop met een lach, sommigen met een traan als het niet ging zoals gewenst. Op het vlak van eerste hulp verlening was het een rustige dag.
einde


16 september Biks Blaosfestijn
Het was prima weer voor het Biks Blaosfestijn. Ook de E.H.B.O.-ers genoten van de muziek en de sfeer. Ze hoefden alleen in actie te komen voor een wespensteek en een schaafwond.


08 september PITT Festival
Ook dit jaar waren we weer bij het PITT Festival aanwezig. Het was een gezellige drukte met volop leuke artiesten. Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een rustige middag en avond waardoor het weer een geslaagde editie was.


08 september Zonnebloemwandeling
Gasten Zonnebloem genieten van rolstoelwandeling. Een grote groep gasten van de Zonnebloem stond samen met hun begeleiders te trappelen van ongeduld om in een rolstoel of scootmobiel te vertrekken richting manege Overbos. Voor ze daar waren heeft iedereen genoten van het rondje door de nieuwe woonwijk op het voormalige Saval terrein. Via park Overbos ging het naar de manege, waar de koffie en drankjes met lekkers en hapjes werden geserveerd. Om vijf uur vertrok men in colonne via Overbos en de Markt terug naar Hagedonk en ging ieder zijns weegs.
  


01 september Lips stables Horse eventing
       


25 augustus Shetland pony keuring Etten Leur
      


Avond fietsvierdaagse dinsdag 14 t/m vrijdag 17 augustus
De laatste week van de schoolvakantie is traditioneel de week van de avond fietsvierdaagse. Onder ideale weersomstandigheden reden ca. 70 deelnemers de mooie routes van 15 en 25 km. De omgeving in alle richtingen rondom Prinsenbeek zijn deze 4 dagen aangedaan: richting Terheijden, Etten-Leur, Zevenbergen/Lange weg en Rijsbergen.
De E.H.B.O.-ers hebben de routes met een volgauto gereden. Gelukkig deden zich geen valpartijen of andere ongemakken voor. Soms konden we ondersteunen in het volgen van de juiste route.
De laatste avond werd iedereen bij aankomst, naast het welverdiend vaantje, getrakteerd op een lekker stuk appeltaart vanwege het 30 jarige jubileum.
Ook was er als afsluiting nog de traditionele loterij.
        

          


15 juli PSV Ons Genoegen NK dressuur
Het was een warme en mooie dag. Helaas vielen er 4 slachtoffers. 2 slachtoffers omdat tijdens hun rit de kar onderste boven ging bij het nemen van een bocht. Beide deelnemers klaagden over rugklachten. Ze konden nog wel zelf overeind komen. Ons advies aan hen was om naar de huisartsen post te gaan als de klachten erger werden. Daarnaast waren er nog 2 deelnemers met schaafwondjes. Ondanks dat toch een mooie dag. We waren niet voor niets aanwezig als E.H.B.O.-ers.


06 juli Wielerronde Prinsenbeek
Wielerronde 2018 onder tropische omstandigheden goed verlopen Dit jaar geen zenuwachtige ouders en kinderen op de hoek van de Haverdijk en de Middenweg om hun fietsen te laten keuren en om rugnummers af te halen.
Nu de Rabobank heeft besloten om te stoppen met het enthousiasmeren van wielrennen voor de jeugd, startte de wedstrijdavond direct met de koers voor de eliterenners. Ondanks het feit dat er wat minder deelnemers waren ingeschreven en de warme avond, werd het tempo in de koers ontzettend hoog gehouden. Aan het eind van de koers bleek de leider uit het De Stem Wielerklassement ook in Prinsenbeek de sterkste.

Om half tien stonden een 60-tal Beekse prominenten te trappelen van ongeduld tot wethouder Quaars het startschot zou geven. Na de geneutraliseerde ronde spoten de snelle prominenten er vandoor en aan het eind bleek dat de titelverdedigers van vorig jaar ook nu weer succesvol waren.

Voor onze Eerste Hulpverleners zat het venijn in de staart van de koers. Na afloop van de prominenten koers bleek dat een van de prominenten tijdens de eerste ronden een te hoog tempo had aangehouden en onwel was geworden. Na deskundige verzorging was de betreffende persoon weer goed aanspreekbaar om volop verslag uit te brengen van zijn ervaringen.

     


26 juni Jeugd-E.H.B.O.-examen
Vandaag hebben de kinderen van groep 8 van de Montessori plus school hun jeugd E.H.B.O.-examen gedaan. Trots hebben de kids, die geslaagd zijn voor het theoretische en praktische deel, hun diploma in ontvangst mogen nemen.


22 juni Zonnebloem reisje
De reis van de Zonnebloem met twee bussen ging dit jaar naar de Beekse Bergen. Om te beginnen petje af voor de Zonnebloem. Een hele organisatie om met twee grote bussen voor een groot aantal minder mobiele mensen met hun begeleiders uit Prinsenbeek om zo een dag te organiseren.
Voor ons als E.H.B.O.-ers was het een relatief rustige dag. We hadden een mevrouw, die een paar keer onwel is geworden, maar na behandeling en frisse lucht kon zij gelukkig het uitje samen met de anderen voortzetten.

                        


17 juni KATA demonstratie/wedstrijden Zuid Nederland
KATA is een vorm van een gevecht/zelfverdedigingssport. De vormen van zelfverdediging werden in een soort slow-motion uitgevoerd. Heel leuk om naar te kijken.  We zijn ook niet veel in actie hoeven komen. Bij een meisje hebben we de oorbellen met een pleister ter bescherming afgeplakt.
Hilarisch was het moment dat de stoel waarop Annette zat, in een doodstille zaal, afbrak. Ze heeft zich gelukkig niet bezeerd.
De laatste tijd merken we wel dat het steeds meer moeite kost om ondersteuners te vinden bij onze activiteiten. Zowel vorige week bij Beek Vooruit als vandaag bij de KATA hebben we als bestuur elkaar in korte etappes van enkele uurtjes afgelost om de ondersteuning van het evenement rond te krijgen. Maar wij kunnen dit echt niet alleen opvangen!
We hopen dat dit incidenten waren en dat we in de toekomst op voldoende ondersteuning van de leden kunnen blijven rekenen. Vooral het voorjaar is wat evenementen betreft een erg druk bezette periode waarbij we vaak een beroep doen op de leden van onze E.H.B.O.-vereniging.


10 juni Clubkampioenschap Kuatsu
Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de clubkampioenschappen van Kuatsu. Het was een leuke en fanatieke ochtend waar de kinderen partijtjes judoën en kata techniek mochten laten zien.
Buiten wat nagels knippen en pleisters plakken hadden we nog een judoka met klachten over bovenarm. We hebben haar doorgestuurd naar de huisartsenpost en daar bleek het gelukkig maar een kneuzing te zijn.
Het was een leuke sportieve ochtend.

        


10 juni Overbosloop
Het was een warme, jubilerende Overbosloop. Inmiddels werd de Overbosloop alweer voor de tiende keer gelopen. Vanwege de verwachte warme weersomstandigheden werden de lopers geadviseerd om voldoende te drinken. De organisatie had zelfs een tuinsproeier naast het parcours opgesteld. Enkele lopers hadden echt wat aan de adviezen.
Voor ons als Eerste Hulpverleners was het een rustige middag met enkele knietjes en een overbelaste kuitspier, die behandeld moest worden. Ook konden we meehelpen met het uitdelen van sponzen en water achterin het parkoers om de deelnemers enige verkoeling te geven en het noodzakelijke vocht in het lichaam op peil te houden.
           

Link voor meer foto´s


09 juni Beek vooruit toernooi
Toernooi JO15 van Beek Vooruit prima verlopen. De weergoden waren de voetballers, die aan het toernooi bij Beek Vooruit deelnamen, goed gezind. Lichte bewolking afgewisseld met een zonnetje, dus prima voetbalweer. Onze Eerste Hulpverleners hadden een rustige dag, een enkele blaar en kneuzing kregen ze te verzorgen, zodat er ook genoten kon worden van de wedstrijden.
          


08 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Op de afsluitingsavond troffen de wandelaars weer prima wandelweer. Iets later dan verwacht kwam het defilé aan op de Markt, waar de slotceremonie plaatsvond. De kinderen konden zich nog even uitleven op een springkussen en hun begeleiders namen ondertussen een ijsje of een drankje. Op deze laatste avond bleef het gelukkig weer bij enkele pleisters plakken.
          

     


07 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Op de derde avond hadden de wandelaars prima wandelweer. Iedereen was weer terug voor er enkele druppels begonnen te vallen. Onze Eerste Hulpverleners moesten jammer genoeg voor de start al een jonge deelnemer met een hoofdwond naar de huisartsenpost doorsturen. Gelukkig kon het slachtoffertje weer met zijn ouders naar huis om vrijdag de laatste etappe mee af te werken.
          


06 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
Vanavond een warme, zwoele wandeltocht. De deelnemers hadden er rekening mee gehouden. Heel wat waterflesjes werden meegenomen. Voor ons werd het ook drukker. Diverse kinderen waren tijdens de “nazit” gevallen en moesten geholpen worden met pleisters. Ook werd het eerste blaartje behandeld.


05 juni Avondvierdaagse van af Marktzicht
De avondvierdaagse Prinsenbeek startte onder prima weersomstandigheden. Ongeveer 1000 wandelaars vertrokken voor de eerste etappe, maar niet nadat de organisatie de traditionele openingsdans had uitgevoerd en de aanwezige mascotte zijn werk had gedaan. Een half uur na de start waren alleen de dames van het startbureau nog aanwezig. Onze Eerste Hulpverleners kregen voor de start al een jongedame te behandelen, die onderweg naar de start met de fiets was gevallen. Gelukkig kon ze haar afstand gewoon uitlopen.
         


03 juni PSV Ons Genoegen paarden
Er is vandaag bij de paardendressuur niets voorgevallen waar de E.H.B.O. voor nodig was. Weer een hoop geleerd van de dressuur hoe het allemaal in elkaar steekt. Alle ondersteuners hadden het goed naar hun zin. Dankzij het prima weer was het een heerlijke dag buiten.


02 juni Beek Vooruit toernooi
Het was een druk bezocht toernooi met goed voetbalweer. We hebben als E.H.B.O.-ers kunnen genieten van leuke potjes voetbal. Het was voor ons een rustige dag met wat pleisters plakken en een beetje koelen. Kortom een geslaagd toernooi.


31 mei Ladies Fair
Ladies fair werd druk bezocht onder prachtige weersomstandigheden. Een groot aantal vrouwelijke ondernemers uit Prinsenbeek pakte deze avond weer uit in de tuin van de Nispenhoeve. Zij hadden eer van hun werk, want ze hadden aan belangstelling van de Prinsenbeekse dames zeker niet te klagen. Onze Eerste Hulpverleners hadden slechts twee aspirientjes nodig en genoten ook van wat er allemaal werd getoond.
                  


30 mei Avondvierdaagse Haagse Beemden
Woensdagavond was het mooi wandelweer met slechts een paar gevalletjes van pleisterplakken. Deze avond liepen bijna 1300 deelnemers hun afstand. Het was een geslaagde avond.

                                            


28 mei Afsluitingsavond E.H.B.O.-seizoen deel 2
Bij de laatste herhalingsles van het seizoen waren ondanks het goede weer veel leden aanwezig.
De film, die gemaakt is bij de brandweeroefening, werd aandachtig bekeken. De leden, die bij de oefening aanwezig geweest waren vonden het leuk om te zien wat er allemaal nog meer rondom het geheel gebeurd was.
Corry haalde uit het gebeurde nog een aantal leermomenten aan. Ook volgend seizoen zal er nog dieper op deze onderwerpen ingegaan worden.
Na de pauze met koffie, thee en een lekkere koek kregen de geslaagde cursisten hun diploma’s en een speldje uit handen van de voorzitter Cees Broos. Zij werden nogmaals gefeliciteerd.
De nieuwe (hopelijk) leden werden welkom geheten en geattendeerd op het ervaring opdoen bij evenementen. Ook werd nog aangehaald dat op de website: www.ehboprinsenbeek.nl te vinden is welke evenementen er gepland staan en of er nog bemensing nodig is.
    

Link voor meer foto’s


27 mei Haagse Beemden Loop
De dag begon al vroeg voor Annette Wolfs en Ton Verwijmeren. Om 8:00 uur werd gestart met de voorbereidingen en de rest van de E.H.B.O.-ers waren er vanaf 10:30 uur. Na een briefing en postverdeling konden we starten met de kidsrun. Een hoop fanatieke kinderen die maximaal 3 rondes gingen lopen met aan het eind nog diverse hindernissen.
Daarna gingen de volwassenen een obstacle run doen. De E.H.B.O-ers hadden nog steeds niets te doen gehad, omdat de deelnemers zonder dat er letsels voorgevallen waren hun run afgewerkt hadden.
Vervolgens gingen ’s middags respectievelijk de 15, 10 & 5 km van start. Het weer dreigde wel roet in het eten te gooien, maar het bleef gelukkig bij een welkome regenbui.
Met wat kleine ongemakken kijken we terug op een mooie rustige E.H.B.O..- dag.
Verslag van een E.H.B.O.-ondersteuner.
Onder een drukkend weertje fietste ik naar de centrale post bij boeimeer. Daar aangekomen heerste er al een gezellig sfeertje en van Annette Wolfs kregen we te horen welke teams gevormd werden en waar we gingen staan. Er werd begonnen met de kidsrun en op driekwart van deze route met Henk een schaduwrijke plek gezocht. Al snel kwamen de eerste lopertjes met vader en of moeder voorbij. Er waren een aantal kleine hindernissen gemaakt zoals klimwand, een zak met gewichten verslepen en onder/over touwen door gaan. Gelukkig kwam iedereen daar zonder pijntjes en pleisters doorheen. Na afloop van deze race verzamelden wij ons weer bij de centrale post en konden nog even genieten van deelnemers, die tijdens de hindernissenrace over een houten klimwand heen klommen. En gezien de foto viel dat voor sommigen niet mee. Gelukkig bleven ernstige ongelukjes uit. Wij gingen met een lunchpakket en de nodige tassen naar onze posten. Henk, Rik en ik deelden twee posten. We losten elkaar op de 2e post na een half uur af en bleven gelukkig droog, want het weer begon te dreigen met onweer en regen. Gelukkig viel het mee. Er was van ons geen inzet nodig op een schaafwond na. Ondanks de warmte liepen er toch redelijk wat lopers mee. Bij de 1e post heb ik een helpende hand toegestoken om sponsjes en bekertjes water uit te delen. Veel lopers zorgden er voor dat er goed gedronken werd en namen veel sponsjes af. Na afloop onder wat gespetter van regendruppels ging ik terug naar de centrale post waar inmiddels Henk en Rik ook waren gearriveerd. Daar werden consumptiebonnen uitgedeeld en kon de gezellige dag worden afgesloten. Bedankt Annette en iedereen voor jullie aanwezigheid en inzet. Tot volgend jaar??

Groet José van Gelder
                                               

 


20 mei familie hockey toernooi
Dit keer was het ‘s morgens druk en ‘s middags rustig bij de hockey. Een paar harde ballen tegen voeten en benen, die we moesten koelen. Eén slachtoffer, die op het springkussen raar terecht was gekomen. Dit slachtoffer ook gekoeld aan de rug. Een paar blaren en schaafwonden, die verzorgd zijn. En één meisje was ‘s morgens tegen een doelpaal gelopen wat haar een open wond opleverde in het haar, cm of 3 a 4 en wijkend. Haar hebben we doorgestuurd naar het ziekenhuis voor hechtingen. De artsen (2) bij de hockey hebben er ook samen naar gekeken en vonden dat ook het beste plan. Laatste klant was weer het meisje, dat vorig jaar oververhit raakte en toen onder de douche is gezet. Ook nu weer dezelfde symptomen, gelukkig minder heftig, maar deze keer had ze wel gegeten en gedronken. Ze heeft nu met haar voeten in een bak water gezeten. Was een heerlijke dag en een mooi familietoernooi.


19 mei Zonnebloem rolstoelwandeling
Wandeling Zonnebloem weer zeer geslaagd.
Ongeveer 50 gasten en begeleiders togen in hun rolstoel, met scootmobiel of te voet naar museum De Rijf aan de Brielsedreef.
Ondanks het feit dat het zonnetje zich niet liet zien, hebben ze genoten van het terras, het museum, de muziek en de drankjes en de hapjes, die door de Zonnebloem werden verzorgd.
Onze Eerste Hulpverleners verleenden hand en spandiensten waar dat nodig was, maar hoefden verder niet op te treden.
De Zonnebloem werd verrast met een cheque van de eigenaar van de gebouwen waar het museum is gevestigd.
           


17 mei Afsluitingsavond E.H.B.O.-seizoen deel 1
E.H.B.O-vereniging Prinsenbeek huldigt nieuwe ereleden en jubilarissen
Donderdag 17 mei, de eerste slotavond  van het (herhalings-)lesseizoen van onze E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek, begon zoals gebruikelijk met het oefenen van Eerste Hulpvaardigheden.
Deze avond was het lesprogramma vooral doorspekt met leermomenten uit de oefening, die samen met de brandweer is gehouden op 24 april.
Voor de eerste keer waren ook opnamen van de oefening beschikbaar en werden de aanwezigen nog eens extra getraind in de benadering van slachtoffers en het handelen bij chemische letsels.
Na de pauze veranderde het scenario in de aula van de Griffioen volledig toen verschillende “oud-leden” en de ereleden, Frans van Loenhout en Jos Timmers,  aanwezig waren om samen met de overige aanwezigen het lesseizoen onder het genot van een hapje en een drankje af te sluiten.
Voorzitter Cees Broos nam het woord, heette alle gasten welkom en gaf aan de aanwezige leden uitleg over wat er zoal te gebeuren stond.
Tijdens de algemene ledenvergadering van februari hebben de leden van de vereniging op voordracht van het bestuur ingestemd met het benoemen van vier leden tot erelid van E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek, vanwege hun vele verdiensten in de afgelopen vijfendertig tot bijna zestig jaar.

Als eerste ontving Jeanne van Gurp-van de Meys haar oorkonde voor de vele verdiensten gedurende meer dan vijfendertig jaar, waarbij ze onder andere tussen de 500 en 1000 kinderen uit groep 8 van de basisscholen de beginselen van de Eerste Hulpverlening bij gebracht heeft. Daarnaast heeft zij zich bij een ontelbaar aantal evenementen ingezet als Eerste Hulpverlener.

Jos van Roozendaal ontving een oorkonde voor zijn inzet gedurende vijfendertig jaar voor de vereniging als “hoffotograaf” bij bijzondere gelegenheden en oefeningen, als slachtoffer bij oefenavonden en niet te vergeten zijn inzet bij de vele evenementen, die in Prinsenbeek en Breda Haagse Beemden worden  georganiseerd.

Ook zijn echtgenote Mien van Roozendaal-van den Berg werd door de voorzitter naar voor geroepen om een oorkonde in ontvangst te nemen. Zij heeft deze verdiend voor haar meer dan vijfendertig jarige inzet voor de vereniging, waarbij zij als penningmeester, bestuurslid, opleider van de jeugd uit groep 8 van de basisscholen,  het verzorgen van de juiste aandacht bij de “lief en leed” momenten voor leden en niet te vergeten bij de vele evenementen als Eerste Hulpverlener actief is geweest.

Als laatste werd Wout Meeuwissen bij de voorzitter geroepen. Die gaf aan dat het veldbed van Wout onder het toneel van de Griffioen inmiddels naar de kringloper is gegaan, ongetwijfeld tot genoegen van Nel, zijn echtgenote. Meer dan vijfenvijftig jaar is Wout Meeuwissen actief geweest voor E.H.B.O.-vereniging Prinsenbeek in diverse rollen, zoals voorzitter, bestuurslid, opleider van de jeugd uit groep 8 van de basisscholen, ondersteunend kader en slachtoffer bij de talrijke cursussen en herhalingslessen en natuurlijk als Eerste Hulpverlener bij een groot aantal evenementen per jaar.

Na de huldiging van de ereleden besteedde voorzitter Cees Broos aandacht aan twee leden, die inmiddels ook al weer ruim vijfentwintig jaar Eerste hulpverlener zijn, te weten:
Ans Verschure-van Hooren
Ingrid Hendriks
Vanwege de afwezigheid van Ingrid kon de voorzitter alleen bij Ans de verenigingsspeld, die hoort bij 25 jaar Eerste Hulpverlener opspelden en haar het bijbehorende bloemetje aanbieden.

Tot slot bleven de aanwezigen nog gezellig napraten onder het genot van ene hapje en een drankje.

       
Link voor meer foto’s


17 mei Sportdag Griffioen
De organisatie was ook deze keer weer supergoed geregeld door de Griffioen. We hebben geen organisatorische vragen gekregen van ouders, die hielpen. Blijkbaar waren ze goed gebriefd.
‘S morgens tot de lunch was het heerlijk rustig. Wel wat troostpleisters gedeeld voor oude wondjes, die open waren gegaan, blaren en één buil gekoeld ontstaan door een harde frisbee.
Na de lunch werd het drukker en zat het op een gegeven moment vol rond de tafel. Het was heel fijn dat Marjolein op de thee kwam en wat extra coolpacks van de voetbal kon regelen. Ook nu kwamen de kinderen vooral met blessures ontstaan, omdat oude blessures nog niet over waren. Enkels, knieën, elleboog, handen en polsen gekoeld en indien nodig verbonden, omdat ze nog terug naar school mochten lopen. Eén jongen doorgestuurd naar de dokter. Duim gekneusd of is er meer aan de hand???
En één enorme bloedblaar op een knie… Deze wel verbonden, want hij wilde wel door met sporten.
Opvallend zijn wel de vele wrijvingswondjes/schaafwondjes van de stormbaan/springkussen.
Opvallend is ook dat kinderen voor de eigen keuze sporten goede sportschoenen dragen en bij de intensieve sportdag kiezen voor veel minder stevige huis tuin en keuken stappertjes. Iets voor een evaluatie met de Griffioen? Men vertelde dat de sportdag vandaag anders was t.o.v. voorgaande jaren, omdat de spelelementen eruit gehaald en vervangen waren door allemaal sportelementen. De kinderen vonden het best pittig en een aantal geblesseerden vonden de drukte bij ons echt niet erg om even bij te komen van alle sporten.